Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رقابت‌های بین‌المللی جام جهان پهلوان تختی موجب رسیدن جوانانی به سکوی قهرمانی شد که به نسبت برخی از نامداران این رشته ناشناخته‌تر بود. اگر در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیررضا معصومی ۱۷ ساله موفق به شکست همه رقیبان شد، ولی در وزن ۵۷ کیلوگرم یک جوان دیگر شگفتی ساز این مسابقات شد و توانست در فینال علیرضا سرلک نایب قهرمان مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو را شکست دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تسلیم شدن علیرضا سرلک یکی از بزرگان کشتی ایران و نایب قهرمان جهان برابر احمد محمدنژاد جوانِ ۱۸ ساله نشان داد که در کشتی آزاد هیچ قهرمانی به پوشیدن پیراهن تیم ملی برای بلند مدت اطمینان ندارد.

درخشش محمدنژاد جوان بهانه‌ای شد تا گروه ورزشی ایرنا پای سخن قهرمان خراسانی جام تختی بنشیند.

متن کامل این گفت و گو را در زیر با هم می‌خوانیم؛

ضمن تبریک بابت قهرمانی در جام تختی شما، یکی از پدیده‌های این جام احمد محمد نژاد جوان بود. آیا پیش از مسابقات تصور شکست نایب قهرمان جهان را داشتید؟

برای یک جوان ۱۸ ساله تصور بردن نایب قهرمان جهان کار آسانی نبود. من پیش از آغاز رقابت‌ها نمی‌توانستم به صورت قطعی خود را قهرمان وزن ۵۷ کیلوگرم بدانم، زیرا در این دسته بزرگانی مانند علیرضا گودرزی دارنده مدال نقره جوانان جهان، مانوئل خندزرتسیان ارمنستانی دارنده برنز اروپا و امیدهای جوانان جهان و رضا مومنی نفر نخست مسابقات قهرمانی کشور حضور داشتند که بالاتر از این افراد علیرضا سرلک با عنوان نایب قهرمانی جهان برای مبارزه به تنکابن آمده بودند. حضور این بزرگان کار را برای من سخت کرد و اما توانستم آنان را شکست دهم تا به هدف نهایی‌ام برسم.

شما بیش از حضور جام تختی در ۲ تورنمنت دیگر (نظامیان جهان و امیدهای جهان) حضور داشتید و در هر ۲ تورنمنت به مدال رسیدی، سال پرکار شما ممکن است با بازی همبستگی کشورهای اسلامی و قهرمانی جهان همراه باشد. برای این مسابقات چه برنامه‌ای دارید؟

امیدهای جهان به واقع نخستین تجربه حضورم در میادین جهانی بود. در این رقابت‌ها در دور نخست باحریف آمریکایی رقابت کردم و با توجه به اینکه تا اواسط مبارزه ۱۱ بر ۶ از حریفم عقب بودم ولی توانستم با برتری ۱۱ بر ۱۱ مقابل این کشتی‌گیر پیروز شوم تا برای نخستین بار نامم را بر سرزبان‌ها بیندازم. در مرحله بعد مغلوب کشتی‌گیر قرقیزستانی شدم و به جدول بازنده‌ها رفتم. ابتدا کشتی‌گیر از کشور گینه را بردم و برای کسب جایگاه سوم تا پنجمی، با ورزشکار بلاروسی رقابت کردم و در نهایت مدال به برنز رسیدم.

یک هفته پس از این مسابقات در رقابتهای قهرمانی  نظامیان جهان شرکت کردم. در دیدار نخست با عظمت توسکایف دارنده طلای جوانان جهان از روسیه با نتیجه ۵ بر ۴ و در رقابتی نزدیک این دیدار را واگذار کردم. پس از آن با کشتی‌گیر ارمنستان یعنی مانوئل خندزردزیان دارنده برنز اروپا به پیروزی رسیدم (نماینده کشورمان در جام تختی نیز موفق به شکست این حریف ارمنی شد) و در نهایت با شکست سایر حریفان در مراحل بعدی، نایب قهرمان ارتش‌های جهان را کسب کردم. سومین تورنمنت من مسابقات بین‌المللی جام تختی بود که با وجود آسیب دیدگی در آن حاضر شدم. البته این آسیب دیدگی موجب نشد تا از تلاش دست بکشم بلکه با جدیت و سختکوشی روی تشک رفتم و بدون ترس کشتی گرفتم. می‌دانستم حریفان قدری دارم و باید بهترین عملکردم را در تنکابن به نمایش بگذارم. با وجود مصدومیت و تمرینات کمتر نسبت به دیگر رقیبان توانستم عنوان قهرمانی را کسب کنم.

باور داشتی که با سن کم خود در جام تختی قهرمانی شوی؟

در رقابت‌های جام تختی با توجه به آسیب دیدگی، هیچ کسی فکرش را نمی‌کرد، اما به خودم اعتقاد داشتم و با انگیزه زیادی به تنکابن آمده بودم. در این مدت با آماده شدن ذهن، بدن، خودباوری و حمایت خانواده (دایی و پدرم) در جام تختی حاضر شدم. با توجه به سن کم برای این موفقیت تلاش کردم تا نامم را در فهرست مدعیان این وزن قرار دهم.

با وجود سن کم کشتی‌های خوبی گرفتی و نشان دادی برای قهرمانی سن ملاک نیست و همچنین در برابر بزرگان بدون استرس مبارزه کردی. راز این موفقیت چه بود؟

به هیچ عنوان در کشتی ترسی از باخت ندارم. در جام تختی مقابل علیرضا سرلک زمانی که بر روی تشک حاضر شدم با آنالیز، سیاست و برنامه‌ریزی کشتی خودم را گرفتم. هیچ وقت روی تشک کم کاری نمی‌کنم و به اصطلاح وا نمی‌دهم. نا امیدی مهم‌ترین عامل شکست است. عادت دادم تا فعل نشدن‌ها را از خود دور کنم. تجربه شکست در مسابقات نظامیان جهان مقابل حریفی از روس باعث شد که پس از آن در فینال‌ها پخته‌تر کشتی‌ بگیرم.

با توجه به چرخه انتخابی تیم ملی، چه برنامه‌ای برای رسیدن به تیم ملی دارید؟

می‌دانم که مورد توجه کادر فنی تیم ملی کشتی قرار گرفته‌ام. برای کادر فنی سخت است که از میان من و سرلک چه کسی را انتخاب کند. با توجه به سن و سال کم و نداشتن تجربه کافی، شاید تحت تاثیر فضای مسابقات بزرگسالان قرار بگیرم. تورنمنت تونس ملاکی بود تا مجدد کادر فنی عملکرد من و سرلک را مورد ارزیابی قرار دهند. به طور قطع درصدد هستم تا در این رقابت بهترین نتیجه لازم را کسب کرده و دوبنده تیم ملی را بر تن کنم.

تورنمنت تونس باعث شده تا شک فدراسیون در وزن ۵۷ کیلوگرم برداشته شود و بهترین فردی که لیاقت جهانی را دارد انتخاب شود. به امید خدا فارغ از هر نتیجه، کشتی خود را خواهم گرفت و با ذهنیت خوب در سطح جهانی و المپیک حضور خواهم یافت.

معمولا جوانان در ابتدای راه بزرگان کشتی ایران و جهان را الگوی راه خود قرار می‌دهند، الگوی شما در کشتی چه کسی بود؟

الگوی من در کشتی اسماعیل نجاتیان است. البته با توجه به هم وزن بودن و از سوی دیگر به زیرگیری‌های حسن رحیمی دارنده برنز المپیک و طلای قهرمانی جهان علاقه‌مند هستم.

سال‌هاست که در وزن شما نتوانسته‌ایم مدال خوش رنگ المپیک و جهانی کسب کنیم آیا امیدی است که شما بتوانید در پاریس طلسم هشت ساله این وزن را بشکنید؟

قطعا در مسابقات جهانی و المپیک به دنبال مدال هستم. به طور قطع همانند ملی پوشان اسبق زحمت می‌کشیم و کسب مدال در آوردگاه‌های بین‌المللی کار بسیار سختی است.

خراسان بزرگ از گذشته قهرمانان نامداری در کشتی داشته است، آیا اکنون مسئولان این استان به مانند گذشته در کشتی آزاد توجه ویژه دارند؟

به انتقادها اهمیت نمی‌دهم بلکه با توجه به سختی‌هایی که در این رشته وجود دارد به نیمی از آنچه حقمان بوده، نرسیدیم. تا کنون با زحمات خانواده (پدر و دایی) توانسته‌ام در این ورزش به موفقیت برسم. به طور قطع ما آنقدر قهرمان خواهیم شد تا همانند گذشته کشتی خراسان درخشش داشته باشد.

زمانی که در امیدهای جهان توانستم مدال ارزشمندی را برای کشورم کسب کنم، شهردار مشهد برای تجلیل از من مراسمی برگزار کردند که تنها هدیه وی سه بن کارت خرید از فروشگاه شهرما بود که این شیوه به نوعی بی‌احترامی و کم‌لطفی به کسب مدالم تلقی شد. به طور قطع این بی‌توجهی به مدال و ورزشکار باعث دلسردی ورزشکاران خواهد شد.

در این خصوص از حمایت دایی‌ خود که در این مدت زحمات زیادی را برای من کشید، تشکر کنم. در حال حاضر آسیب دیدگی مچ پایم بهتر نشده و با فیزیوتراپی آن را درمان می‌کنم.

به گزارش ایرنا، چهل و دومین دوره رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی به عنوان مرحله ما قبل نهایی چرخه‌ انتخابی تیم ملی، با حضور کشتی‌گیران مطرح داخلی و کشتی‌گیرانی از کشورهای ارمنستان و گرجستان ۱۹ و ۲۰ خردادماه در شهر تنکابن برگزار شد.

با استناد به حالت چهارم از چرخه انتخابی تیم ملی در وزن ۵۷ کیلوگرم، علیرضا سرلک دارنده مدال نقره رقابت‌های جهانی ۲۰۲۱ نروژ و احمد محمدنژاد جوان دارنده مدال طلای جام‌تختی به مرحله نهایی انتخابی تیم‌ملی راه پیدا کرده‌اند و با نظر کادر فنی تیم ملی کشتی‌آزاد این دو کشتی‌گیر برای رسیدن به دوبنده تیم‌ملی جهت حضور در رقابت‌های جهانی ۲۰۲۲ صربستان باید به تورنمنت رنکینگ در کشور تونس اعزام شوند.

برچسب‌ها روسیه محسن کاوه قرقیزستان فدراسیون کشتی جام تختی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه محسن کاوه قرقیزستان روسیه محسن کاوه قرقیزستان فدراسیون کشتی جام تختی انتخابی تیم ملی وزن ۵۷ کیلوگرم امیدهای جهان نایب قهرمان علیرضا سرلک جام تختی آسیب دیدگی طور قطع کشتی آزاد رقابت ها کشتی گیر کادر فنی روی تشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۷۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال انصراف ریاض از میزبانی مسابقات کشتی

رئیس کمیته بین‌المللی فدراسیون کشتی از انصراف احتمالی عربستان از میزبانی مسابقات رده سنی پایه خبر داد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیش از این اتحادیه جهانی کشتی، ریاض عربستان را به عنوان میزبان مسابقات کشتی زیر 15 سال و زیر 20 سال قهرمانی آسیا (نونهالان و جوانان) معرفی کرده بود.

رقابت‌هایی که 16 تا 24 جولای (26 تیر تا 3 مرداد) قرار بود برگزار شود اما سعید یوسفی می‌گوید احتمالا آنها از برگزاری این رقابت‌ها انصراف خواهند داد.

رئیس روابط بین‌المللی فدراسیون کشتی در این‌باره به خبرنگار تسنیم گفت: این‌طور که از شواهد برمی‌آید میزبان مسابقات دو رده سنی نونهالان و جوانان تغییر خواهد کرد، البته هنوز اتحادیه جهانی درباره گزینه احتمالی صحبتی نداشته، ما شنیده می‌شود عربستان به خاطر مسائل داخلی خودش، از برگزاری مسابقات منصرف شده است.

رقابت‌های قهرمانی آسیا در این دو رده سنی آزاد و فرنگی پیش از المپیک برگزار می‌شود اما پیکارهای جهانی، شهریور ماه و بعد از برگزاری المپیک به انجام خواهد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشتی‌گیر شیروانی مدال برنز قهرمانی کشور را کسب کرد
  • قرعه کشی شش وزن نخست کشتی آزاد نونهالان قهرمانی کشور
  • احتمال انصراف ریاض از میزبانی مسابقات کشتی
  • دلایل دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو/ انتظارات را برآورده نکردند
  • ۴ مدال خوش‌رنگ سهم کشتی‌گیران نونهال کهگیلویه و بویراحمدی در مسابقات قهرمانی کشور
  • قهرمانی کشتی گیر سیرجانی در مسابقات کشوری
  • لرستان مقام سوم مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور را از آن خود کرد
  • میزبان مسابقات جام تختی کشتی آزاد مشخص شد
  • زنجان میزبان جام تختی آزاد؛ برگزاری جام هاشمی‌نژاد در خرداد
  • تغییر زمان و مکان کشتی آزاد جام تختی